Zeer geslaagde proefles van

Yoga met Viktoria


Op woensdag 21 november om 15:00 werd de yoga proefles verzorgt door Viktoria Spaans. Het was een heel mooie en fijne les. Viktoria geeft integrale yoga, wat inhoud dat er na elke houding even een bewustwordingsmoment wordt gecreërd. Dit is een fijne manier van les geven, omdat je op die manier kunt voelen wat voor een uitwerking de oefingen heeft op je lichaam. Ook besteede Viktoria aandacht aan de Yoga ademhaling, wat een belangrijke ademhalingstechniek is tijdens elke oefening. Aan het einde van de les werd ook een stukje meditatie en ontspanning gegeven. Na de les was er gelegenheid voor een kopje thee en hebben we nog wat na zitten kletsen. Al met al een heel geslaagd uur. Er staan alweer nieuwe mensen op de interesselijst voor een proefles, dus mocht je ook interesse hebben, geef je gerust op bij één van onze medewerkers.

 

 [1542922038]-yoga proefles 21-11-2018.jpg

 

Meer informatie kunt u vinden op www.yogametviktoria.nl[1361711651]-slingers.jpg

!!JA HOOR!!

DE BEDRAGEN VAN DE SPONSORMARATHON en ROTTERDAM MARATHON ZIJN BEKEND 
EN DE CHEQUES ZIJN OVERHANDIGD AAN BEIDE STICHTINGEN

VOOR DE SOCIALE HUISKAMER: €1209,-

VOOR STICHTING SENIOREN SERVICE VOORNE PUTTEN: €961,20

BESTE SPORTERS, NAMENS DE BEIDE STICHTINGEN EN ONSZELF

HEEL ERG BEDANKT VOOR JULLIE BIJDRAGE EN INZET.

 

TEAM SPORTPRAKTIJK BRIELLE


 

[1361711617]-Ballonnen.jpg! SPONSORMARATHON 8 APRIL GROOT SUCCES !

Wat een fantastische ochtend is het geweest, zaterdag 8 april.
Om 8:00 's morgens waren de eerste vroege vogels al bezig met Perfect Pilates of HIT-cycling.
Daarna zijn er nog in totaal 9 lesuren gegeven.
Nog nooit had de sportpraktijk zoveel sporters in één ochtend over de vloer, bijna 60 sporters.
En dat allemaal voor twee goede doelen.

Het sociale huiskamer project Brielle van de Catharina stichting
en
Stichting Senioren Service Voorne Putten.

Beste sporters, we hebben deze ochtend ruim €1100,- bij elkaar gesport.
Is dat niet fantastisch!!!

We maken nog niet het eind totaal bekend, dat blijft nog even een verrassing totdat de cheques aan de beide Stichtingen zijn overhandigd.

Maar we willen iedereen heel erg hartelijk bedanken voor al het geld dat gesponsord is tijdens de sponsormarathon, maar ook iedereen die Erik gesponsord heeft.

Erik heeft zondag 9 april een prachtige prestatie geleverd, door de marathon te lopen in 3 uur en 14 minuten. 
8 minuten van zijn PR heeft hij eraf gelopen.

DUS NOG EVEN WACHTEN EN DAN STAAT HIERBOVEN HET EINDRESULTAAT[1361711617]-Ballonnen.jpg 

 

 

Een kleine impressie van de dag...

SPONSORMARATHON 2017

[1492117123]-hitcycling sponsormarathon 2017.JPG

[1492241800]-Suzanne sponsormarathon 2017.JPG

[1492165582]-Astrid sponsormarathon 2017.JPG 

 

 

 

 

 

 

             HIT-Cycling                                    Perfect Pilates                             Cognitieve Training

 

ROTTERDAM MARATHON 2017

[1492167715]-Erik marathon 2017 b.jpg[1492117099]-Erik marathon 2017.JPG 

 


 

8 februari 2017 Briels Nieuwsland

 

Brielle - Op 28 september 2016 is Welzijn Ouderen gestart met de sociale huiskamer. In aanwezigheid van diverse genodigden vond op woensdag 1 februari in het Gasthuis in de Suite de officiële opening plaats. Wethouder Borgonjen en hoofdsponsor Erik Tuk verrichtten samen de opening door onder een haag van ballonnen te lopen en deze los te koppelen.

 

Voorafgaand aan de opening vond een korte demonstratie plaats waarbij ook een actieve bijdrage van de genodigden werd gevraagd. De Sociale Huiskamer is een activiteit georganiseerd door Welzijn Ouderen en vindt om de veertien dagen plaats. Het is kleinschalig en biedt de geborgenheid van een thuisomgeving. Een omgeving waar ouderen met hun vragen terecht kunnen, met elkaar kunnen praten en waar wordt gewerkt met een afwisselend programma zoals (sportieve) geheugentraining en muziek maken.

 

Hoofdsponsor van de Sociale Huiskamer is Erik Tuk en het team van Sportpraktijk Brielle.

 

Foto: Jos Uijtdehaage

[1487275349]-opening huiskamer.jpg

 


zaterdag 3 september 2016

!!!DE FIT & FUN DAG IS GEWEEST!!!!!!

 

 

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijks terugkerende FIT & FUN DAG gehouden.

Het weer werkte uitstekend mee. Mede hierdoor is het een super gezellige en culturele en sportieve ochtend geworden. Er waren 4 routes in de binnenstad uitgezet, waarvan er natuurlijk één de Brielse Dom beklimmen was. Bijna iedereen is boven geweest en voor wie beneden bleven, was er een puzzel gemaakt die in een zo kort mogelijke tijd opgelost moest worden. En zo zaten alle routes in elkaar: "Een sport moment, een puzzel moment en een foto moment. We sloten de ochtend af met een lunch en rondleiding in het kruithuis.

Dit alles heeft natuurlijk hele leuke foto's opgeleverd, die binnenkort hier op de site te zien zijn.

Wil je een voorproefje? Bekijk dan hier de trailer

Iedereen die meegedaan heeft. Enorm bedankt voor het doen slagen van deze dag.
Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug.

Groetjes Erik, Susan, Margien, Carla en Aryanna

[1405588907]-cultuur sport en spel.jpg

 

 

 

 

 

 


20 april 2016 Briels Nieuwsland 

Sponsor marathons voor "Sociale Huiskamer Brielle"

 

di 19 apr 2016, 13:02    

 

if (false == false) { document.getElementById('whatsappshare').style.display = 'none'; } Brielle - Wat een succes en wat een mooi bedrag heeft Sportpraktijk Brielle kunnen overhandigen aan de Catharina Stichting "Welzijn ouderen Brielle".

 

Maar liefst €2253,- hebben de sporters en medewerkers van de Sportpraktijk bij elkaar gesport, voor het project "Sociale Huiskamer Brielle". Coördinator van dit project, Gonnie Hoebergen,compleet verrast door dit grote bedrag zegt: "De komende jaren neemt het aantal dementerende en eenzame ouderen in Brielle alleen maar toe. Een groot deel is alleenstaand en heeft weinig tot geen contact met anderen. Met de "Sociale Huiskamer Brielle" willen we de geborgenheid bieden van een thuisomgeving waar ouderen met hun vragen terecht kunnen en met elkaar kunnen praten." "Drie weken geleden zocht Erik Tuk contact met mij, met de vraag of er nog een mooi project was, want de Sportpraktijk ging zich weer inzetten voor een goed doel." En zo geschiede. Susan, naast dat ze een kwart marathon ging rennen, organiseerde met Margien een 4 uur durende fietsmarathon. Diana en Aryanna organiseerde een 4 uur durende Pilatesmarathon. Sporters schreven zich massaal in voor minimaal €7,50 per lesuur. En Erik? "Ik liep op 10 april de Rotterdam Marathon in 3:22. Fantastisch!!" Namens ons allemaal: "Iedereen enorm bedankt voor jullie enthousiasme en gulle donaties."

[1461062169]-foto voor krant.JPG

 


22 april 2015 Briels Nieuwsland

 

Sportpraktijk Brielle volbrengt 2 Marathons in Rotterdam!

 

ma 20 apr 2015, 16:59    10 keer gelezen  

 

Brielle - Het is gelukt! Met ideale weersomstandigheden was het fantastisch om Rotterdam te doorkruisen. De sponsering is ook weer ruimhartig ondersteund door de sporters!

Voor Erik Tuk is de 35e editie van de Rotterdamse Marathon perfect verlopen. In de tweede helft kon hij het tempo verhogen, 3:26h is de tijd geworden. De dames hebben het als estafette team gehaald met een eindtijd van 4:16h. Ze voelden zich vereerd om tussen de marathonlopers te mogen lopen. Het heeft echt indruk gemaakt, de lopers, de stad en de enorme hoeveelheid toeschouwers met hun persoonlijke aanmoedigingen.

De sponsoring is ook weer een groot succes geworden! De sporters van Sportpraktijk Brielle hebben ruimhartig de lopers ondersteund. Het totale bedrag komt maar liefst uit op € 1584,-. Bij deze willen ze iedereen die hen gesponsord heeft, enorm bedanken.

 

Het goede doel van dit jaar is de Zomertour, georganiseerd door Catharina Stichting Welzijn Ouderen. Vrijwilligers bezorgen de ouderen van gemeente Brielle een heerlijke dag, door in de zomer 12 x een tourtocht te maken over de eilanden. De financiële ondersteuning is hard nodig met de teruglopende subsidies van de gemeente. Het is van grote waarde dat ouderen in Brielle met dit soort projecten, georganiseerd door "Welzijn Ouderen Brielle", sociaal actief blijven.

 

[1429546322]-IMG_6154.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 [1398456393]-stukje krant.JPG

 !!!Hoera!!!!

Margriet is geslaagd voor haar examen van Fitnesstrainer A.

[1361711630]-geslaagd slinger.jpg


Zondag 17 februari heeft zij haar examen gedaan in Nieuwegein. Erik was mee als coach en Susan, Anja en Aryanna waren meegegaan als deelnemer van de les die Margriet geschreven had voor haar examen. Wij deden ons voor als jonge moeders die zo in conditie achteruit waren gegaan, dat we niet meer met onze kinderen mee konden spelen met een potje voetbal of batminton. Het was aan Margriet de taak om hier verandering in te brengen. Onze warming up deden we op de crosstrainer, met halverwege nadruk op borst, rug en benen. Daarna gingen we de hartslag wat omhoog brengen met de welbekende oranje dumbells; biceps, boksen, neckpress en twisten kwamen aan bod en dat alles op de maat van de muziek. Aangekomen bij de kern van de les werd het voor de dames pas echt zwaar. Margriet had een circuit bedacht om de bovenbenen sterker te maken. Zo kwam de statische squat met bal in de rug aan bod. Om de les wat dynamischer te maken zette ze één van de andere dames tegenover degene die de statische squat deed. Deze dame mocht uitstappassen naar achteren maken. Tegelijkertijd werd er een kleine bal tussen de beide dames heen en weer gegooid. De laatste persoon kwam op de leg-extensionstoel te zitten, voor een geisoleerde training van de boven benen. Na 2 rondes mochten de dames door voor nog een blok core-stability (plank, schuine plank etc.). De les werd afgesloten met wat rekoefeningen en het welbekende relaxmoment. Deexamenles duurde een half uur, en in dat half uur heeft Margriet ons positief verbaasd over haar lesgeefkwaliteiten. Na haar les[1361711608]-ballon.jpg.png, werd Margriet nog ondervraagd door de examinator om te kijken of ze haar leskeuze ook kon onderbouwen. Na wat zenuwsloopende minuten, kwam ze dan eindelijk met haar diploma op zak terug.

Margriet we zijn trots op je!! Goed gedaan en welkom bij het team.

 

 


De advertorial voor ondernemer van het jaar

Sportpraktijk Brielle: "Geraniums worden ingewisseld voor sporttoestellen".

 

De ouderen van tegenwoordig, willen helemaal niet meer achter de geraniums zitten, zeggen Erik Tuk en Aryanna Herscheid, initiatiefnemers van Sportpraktijk Brielle. Samen met nog drie andere medewerksters runnen zij de sportpraktijk. Wanneer de pensioen gerechtigde leeftijd inzicht komt of al in gegaan is, wordt tegenwoordig veel meer nagedacht over een gezondere en fittere leefstijl, zegt Aryanna. Mensen van alle leeftijdscatagoriën kunnen bij ons terecht, maar we zien dat vooral de groep van 60- 70- en 80-plus bij ons aanklopt. De intensieve begeleiding, het trainen met de hartslagm[1361349942]-margien en tiny.JPGeters en de gemoedelijke sfeer spreekt iedereen enorm aan. Eigenlijk een gat in de markt. Heel apart dat dit nog niet bestaat, vindt Erik. Het is zo leuk om het enthousiasme te delen met de mensen. Ze verbazen zich over het feit dat ze nog zo veel kunnen. Wat logisch is, want daar waar elke keer weer iets ingeleverd wordt van de fysieke capaciteiten, daar wordt een negatieve faalangst ontwikkeld. Bij ons wordt deze negatieve spiraal echt doorbroken. Steeds méér kunnen in plaats van steeds minder kunnen dat is ons motto. Weet u wat het nou zo leuk maakt om hier te sporten zegt een 87 jarige dame op de fiets. Ik sport samen met mijn leeftijdsgenoten, we luisteren naar muziek uit de jaren 60 en 70, halen daarmee herinneringen op van vroeger en af en toe vertel ik een mop, waardoor iedereen in de lach schiet en we zo vanzelf onze hartslag omhoog krijgen. Met een schuin oog kijkt ze naar haar instructrice, want die zorgt er ook wel voor dat ze gaan zweten, met alle oefeningen die ze bedenkt. Het hele lichaam komt aanbod zegt Margien, de hart-long capaciteit wordt verbeterd op de cardiotoestellen, de spieren worden sterker gemaakt door krachtoefeningen met bijvoorbeeld elastieken, maar ook balans en coördinatie zijn belangrijk om te trainen. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen ons bellen voor een informatiegesprek 0181-477088. Op onze website www.sportpraktijkbrielle.nl is nog veel meer informatie te vinden.