Sportpraktijk Brielle organiseert Fit & Fun walk.

Afgelopen zondag organiseerde Sportpraktijk Brielle een Fit & Fun walk voor haar leden, met familie en/of vrienden. De sportieve wandeling met spelelementen werd gegeven in de duinen van Rockanje.

[1329856191]-FitEnFun2010.pngHet is zondagmorgen kwart over tien als Susan en Aryanna bij restaurant ’t Golfje staan om de mensen, die zich hebben opgegeven voor de wandeling, op te wachten. Een lichte spanning is er wel, want voor allebei is het de eerste keer dat ze een kleinschalig evenement organiseren. Nu een jaar geleden opende Sportpraktijk Brielle haar deuren en omdat steeds meer mensen zich aanmelden, werd de vraag naar Fitnessinstructeurs groter. Erik heeft ons toen gevraagd de opleiding voor Fitnesstrainer A te gaan volgen, aldus Susan. Voor ons examen is het de bedoeling om een mini-evenement te organiseren, wat resulteerde in deze Fit & Fun walk.

Om half elf gaat de groep van 16 mensen en 3 begeleiders op pad. Het is een heel gemixt gezelschap van 9 tot 70 jaar. Al gauw komen ze bij het eerste spelelement aan, balanceren over de boomstam. De teams worden samengesteld en de eerste strijd kan beginnen. Wie niet alleen over de boomstam durft wordt begeleid door z’n maatje. Als de scoren zijn genoteerd gaat de groep weer verder en zo wordt er een parcours van bijna 4 km afgelegd. Bijna elke 500 m hebben we een spelelement uitgezet en dan moet je denken aan, spijkerpoepen, bloemcirkel hoppen, jeu de boules, met het team geblinddoekt balanceren op één been, een eierrace over het strand en als klap op de vuurpijl, de beslissende touwtrek wedstrijd, aldus Aryanna.

Moe maar voldaan keert, twee en een half uur later, iedereen terug naar restaurant ’t Golfje voor een heerlijke kop koffie en een stuk taart, want dat hebben ze wel verdiend. Natuurlijk is er ook het winnende team, dat verrast wordt met een kleinigheidje. Een geslaagde ochtend, met heel veel plezier en zeker voor herhaling vatbaar, aldus de hele groep.Voor foto's zie: https://picasaweb.google.com/sportpraktijkbrielle/FitFunWalk24012010#